TORNADO - 4. místo na ME

Mistrovství Evropy katamaranů Tornado, Drama do poslední sekundy!

Boj do posledního dechu mezi Němci a Řeky nakonec vyhráli několika násobní olympionici Roland a Nahid Gaeblerovi z Německa. 

Poslední den přinesl slibovaný silnější vítr, díky frontě, která se předešlý večer přenesla přes české území. Po celý den foukal studený severovýchodní vítr o síle 10, v nárazech až 15 uzlů, což umožnilo odjet dvě ze třech plánovaných rozjížďek. Třetí rozjížďku se bohužel nepodařilo odstartovat, kvůli pulzujícím povětrnostním podmínkám.

Letošní evropský šampionát se odehrál ve znamení středně silného větru avšak v závěru mistrovství se závodníci dočkali extrémějších podmínek.

Na 47. Mistrovství Evropy třídy Tornado, konajícím se prvně na české vodě na Lipně, vyhrála s přesvědčivým náskokem posádka týmu GER 1 Roland Gaebler a Nahid Gaebler. Vícemistrem Evropy se stala posádka teamu Red Bull GRE 7 Iordanis Paschalidis a Konstantine Trigkonis. A na celkovém třetím místě se umístil tým GRE 11 Nikolas Mavros a Alexandros Tagaropoulos.

Z českých posádek nejlépe dopadl tým Davida Křížka se Zdendou Adamem, kteří se umístili na úctyhodném čtvrtém místě. Velká gratulace patří také posádce Zdeněk Pavliš a Michaela Pavlišová, kteří získali stříbrnou medaili v kategorii mixů.