Soustředění Sferrocavallo

I přes nepříznivou situaci, se nakonec tým SCM A vydal na první soustředění. Po naložení lodí ale došlo k rozpadu jedné z posádek a tak nakonec do místa konání putovaly jen tři lodě. Trenér vyrazil s nákladem v pátek 12. ledna v 5:30 h ráno. V plánu bylo odjet o 30 minut dříve, ale jelikož bylo -16°C, tak nešel nastartovat motor. Před dojezdem do italského Janova, přišla zpráva, že odjezd trajektu se o 4 hodiny odkládá, a to z důvodu bouře, která řádila mezi Korsikou a Itálií. Loď nakonec vyplula až ve 4 hodiny ráno a plavba trvala dlouhých 20 hodin. Noční příjezd do Palerma a Sferracavalla byl i přes průjezd úzkými uličkami již bez problémů.

V neděli 14. února dorazily dvě posádky. Bratři Michal a Lukáš Krsičkové a Tibor a Adam Nevelöšové. Třetí posádka měla přijet později, kvůli dlouho dopředu plánované operaci.

Lokalita se ukázala jako naprosto skvělá. Perfektní podmínky pro ubytování, stravování, fyzickou přípravu, dobré zázemí v klubu, i pro parkování člunu, ale především skvělé místo pro jachting. Jezdilo se prakticky každý den. Jen párkrát jsme si dali plánované volno. Když se zdálo, že vítr nenaskočí, stačilo vyplout dál ke skále a tam se vždy trénovalo. Navíc se postupně přidávaly i další posádky, a tak jsme měli i mezinárodní srovnání. 

Hodně jsme pracovali na fyzické přípravě a každodenním vzdělávání. Na vodě jsme pak trénovali celkovou techniku jízdy, ale především pak různé módy a uměle vyvolané stresové situace. Výkonnostní posun byl znát každým dnem.

Po 14 dnech jsme měli v plánu se vrátit letecky domů, ale letenky do Mnichova nám nebyly nic platné, protože by nás tam dle nových nařízení, nemohl nikdo vyzvednout. Proto jsme si nakonec pobyt prodloužili o další týden. 

Akce se nesmírně po všech stránkách vydařila. Závodníci navíc budou mít možnost účasti ve velké regatě a srovnat tak své dovednosti s dobrou konkurencí.