MASTERLAN opět v prestižní sérii

Na Salon Nautique Paris byl oficiálně zveřejněn program Flying Phantom Extreme Sailing Series pro rok 2018. Na konci ledna by mělo ve Francii pod vedením profesionálního trenéra proběhnout krátké soustředění. Následně budou doladěny reklamní polepy lodí a jejich nakládka do kontejnerů. Ty pak zamíří do Ománu, kde se v březnu v Muscatu pojede první závod série. O měsíc později by se mělo pokračovat ve francouzském Quiberonu, ale místo ještě není konečné. Květen je vyhrazen pro trénink. V červnu pak Phantomy zamíří do Barcelony, kde se závodilo i v minulé sezóně, podobně jako v červenci na ostrově Madeira. Novinkou je vložený závod v rámci Cowes Week na jihu Anglie. Tato regata bude mít obrovskou sledovanost, ale není započítávána do celkového hodnocení. Finále pak proběhne stejně jako vloni ve Walesu v Cardiffu.
Závodníky čeká až 120 rozjížděk, bez možnosti škrtání nejhorších umístění. Poslední rozjížďka závodu i poslední regata budou za dvojnásobný počet bodů. Vše bude otevřené až do samotného finále. Český jachtařský tým MASTERLAN bude opět součástí této prestižní světové jachtařské události. Za kormidlem nastoupí opět David Křížek, kterého na kosatce doplní Milan Harmáček i Zdeněk Adam. V letošním ročníku tým obsadil 9. místo.

“Závodit v Extreme Sailing Series je pro mě stejné, jako doplout velký oceánský závod,” řekl David Křížek.

“Letošní sezóna byla naprosto skvělá. Výsledek mohl být jako téměř vždy lepší, ale pokud porovnáme výkon, nasazení, výsledek a uspokojení, pak si nemáme nač stěžovat. Jsem také rád, že se na příští rok nemění materiál. Výrobce připravil nové foily i výrazně výkonnější hlavní plachtu. Bylo by to sice fajn, ale v současné době si to nemůžeme stejně dovolit. Příští sezóna bude určitě skvělá, ale taky hodně finančně náročná. Už jen proto, že začínáme v březnu v Ománu. Účast jsme dlouho zvažovali. Letos nezaplatil jeden ze sponzorů a nepřišla ani slibovaná podpora Českého svazu jachtingu, přestože jsem byli součástí reprezentačního družstva. Startovné jsme nakonec zaplatili díky podpoře Plzeňského kraje a společnosti Land Rover. Na závody moc těším. Před Vánocemi jsem byl v Číně, kde jsem trénoval naši nadějnou mládež, ale hned po návratu jsem zahájil zimní přípravu ve Ski & Bike Špičák. Musím se co nejdříve dostat do formy, abych náročnou sezónu zvládl,” řekl kormidelník týmu MASTERLAN David Křížek.

DĚKUJEME VŠEM PARTNERŮM
Kormidelník týmu David Křížek se zúčastnil výuky jízdy v terénu, kde otestoval zapůjčený Range Rover Sport v náročných podmínkách. Je skvělé, že spolupráce s Land Rover bude pokračovat i v příštím roce.
Bohužel byla přerušena spolupráce s UBM Bohemia, ale není vyloučeno, že ke spolupráci v budoucnu opět dojde. V každém případě UBM Bohemia patří velké poděkování za nemalou podporu v letošní sérii. Totéž platí i pro Windguru Live. Také jim velké díky. Sezóna byla z marketingového hlediska velmi úspěšná. Odchod těchto partnerů je způsoben vlivem jiného směřování aktivit.
Velkou ranou pro závodní rozpočet bylo nezaplacení pohledávek od dvou hlavních partnerů. Zároveň tým MASTERLAN, člen reprezentačního družstva Českého svazu jachtingu, očekával alespoň minimální podporu, které se ale také nedočkal. Snad bude závěr roku pro jednání příznivější a přinese finanční krytí pro nadcházející sezónu.
Mediální výstupy najdete na webových stránkách týmu - www.davidkrizek/casopisy/monitoring/