MASTERLAN na stupních vítězů

Jelikož byla po 12 letech zrušena profesionální Extreme Sailing Series, rozhodl se tým MASTERLAN pro domácí přípravu a vyladění lodí pro nadcházející regaty. Po tréninku v Černé v Pošumaví vstoupila posádka David Křížek a Martin Krsička do závodu Lipno Marathon. Tým podal dobrý výkon, ale ztrátu z bezvětrných tišin před Frymburkem se nepodařilo dohnat. Nakonec to znamenalo 2. místo v absolutním pořadí. A to i přesto, že létající katamaran několikrát překročil rychlost 50 km/h. Další den se závodilo v Lipně nad Vltavou, ale roztrhaný genakr a nepříliš příznivý handicap odsunuly tým až na celkové 3. místo.
Tento víkend trénink pokračoval opět v Černé v Pošumaví. Na kosatku tentokrát nastoupil ostřílený Zdeněk Adam. V závodě Catamaran Open - mistrovství ČR se odjely čtyři rozjížďky a tým MASTERLAN po dojezdech 1,3,3,2 vybojoval stříbrnou medaili. Zlato si připsal Vláďa Ptašnik na létajícím A-catu a bronz si odvažejí pravidelní rivalové Zdeněk a Jiří Pavlišové.
Tým se měl v červenci představit na Mistrovství Evropy na Lago di Garda, ale nedostatek kvalitního tréninku a absence nových plachet účast znemožnila. Pozitivní zprávou je, že se kosatníkovi týmu Milanu Harmáčkovi narodila dcera Eliška. Věříme, že se otec po porodu brzo zotaví a znovu se zapojí do tréninku. MASTERLAN zůstává na Lipně na základně v kempu Jestřábí I a pokračuje v přípravě.

Byl to skvělý závod. Jsem rád, že jsem se po delší době mohl s Davidem proletět na létající raketě,” řekl po závodě kosatník Zdeněk Adam.

Konečně se mi podařilo získat tolik medailí, kolik je mi let. Tedy 46. Ve středu mám ale narozeniny a tak zas jedna bude chybět. Byl to skvělý závod a se Zdeňkem jsme si ho parádně užili. Jsem moc rád za tým MASTERLAN a všechny své kosatníky. S Martinem Krsičkou jsme skvěle potrénovali. Je nejmladší a absolutně nezná strach. Zdeněk Adam je nejzkušenější a máme toho společně nejvíce odzávoděno. Na vodě letos zatím chybí Milan Harmáček, se kterým se často vídáme a hodně pomáhal s vyladěním lodě. Věřím, že se po narození dcery brzo vrátí k tréninku i mimo posilovnu. Zažívám složitější období, ale díky podpoře úžasné rodiny, díky kamarádům z týmu a díky mládežnickému družstvu třídy 29er, které trénuji, je svět hned veselejší. Jachting je můj život a těším se na další výzvy,” řekl kormidelník týmu MASTERLAN David Křížek.

Děkujeme všem partnerům

Společnost MASTERLAN je nadále hlavním partnerem našeho jachtařského týmu.
Spolupráce pokračuje i s automobilkou LAND ROVER. Autosalon Dajbych zapůjčil týmu další jachtařský vůz řady Discovery V.
Prodloužili jsme spolupráci s Vodárnou Plzeň, Plzeňským krajem a výrobcem oblečení NAUTICA.
Základnu týmu opět tvoří kemp Jestřábí I na Lipně v Černé v Pošumaví, kde máme skvělé zázemí.
Nově se podařilo uzavřít dohodu o spolupráci s výrobcem jachtařských lan, firmou LANEX YACHTING ROPES. Naše lodě tak budou mít opět nová lana, ale zároveň se budeme podílet na jejich dalším vývoji. Moc si vážíme podpory všech našich partnerů, ale s vděkem vzpomínáme i na naše dřívější podporovatele, díky nimž jsme se dostali na současnou jachtařskou úroveň. DĚKUJEME!!!