Lipno Marathon 2017

Letošní již 17. ročník závodu Lipno Marathon je za námi. Počasí bylo slunečné, ale vítr byl asi nejhorší v celé dlouhé historii. Otočná bóje byla nakonec umístěna u Vltavice, ale i tak byl výsledný čas i těch nejrychlejších lodí přes 5 hodin. Ve slabém větru opět dominovaly rychlé sportsboaty. Z vítězství se radoval Jaroslav Sochor se svojí kosatnicí, který na lodi Abracadabra odsunul na 2. místo loňské vítěze, tým plachetnice HEBE IV Zdeňka Sünderhaufa. Na 3. místě pak skončil další sportsboat pod vedením Zdeňka Kacálka. První katamarán posádky bratří Pavlišových, se letos umístil až na 5. místě. David Křížek s Janem Svobodou s nimi svedli dobrou bitvu, ale nakonec se museli smířit až se 6. místem.
V neděli pak závod katamaránů pokračoval. Odjely se dvě rozjížďky v silném nárazovém větru. Tři lodě se dokonce převrátily. Úvodní rozjížďku vyhrál David s Honzou, ale pak opět zvítězili bratři Pavlišové, kterým tak právem náleží i celkové vítězství v regatě.

Lipno Marathon 2017 - Catamaran Tornado

Lipno Marathon měl letos další vložený doprovodný program, ve kterém se představili závodníci lodních tříd RS500 a RS Aero, ale byla zde také možnost vyzkoušet si veslování s olympijským medailistou Václavem Chalupou, nebo paddleboardový závod pořádaný partnerem regaty, firmou KWS.

Lipno Marathon 2017 - 45 lodí

Absolutní pořadí

  1. CZE 6 - Jaroslav Sochor
  2. CZE 830 - Zdeněk Sünderhauf
  3. CZE 13 - Zdeněk Kacálek

Catamaran

  1. CZE 52 - Z. Pavliš / J. Pavliš
  2. CZE 686 - D. Křížek / J. Svoboda
  3. CZE 68 - M. Falta / T. Vastl