Anketa "Jachtař roku"

Český svaz jachtingu vyhlásil nominaci na další ročník ankety "Jachtař roku." Také letos je mezi nominovanými David Křížek. Pokud jste členy ČSJ, tak mu můžete dát svůj hlas. 

V letošním roce mohou v anketě Jachtař roku opět hlasovat všichni členové Českého svazu jachtingu. Vyplnění ankety, vám nezabere víc než 3 minuty a vaše hlasy pomohou vyhodnotit nejlepší Jachtaře roku 2017. Hlasování bude uzavřeno 1. 1. 2018.  V anketě se hlasuje stejně jako vloni v pěti kategoriích – muži, ženy, junioři, juniorky a jachtařské týmy – a navíc pro celkového vítěze ze všech nominovaných jednotlivců. Každý člen ČSJ má právo pouze jednoho hlasování.
Hlasujte zde!

Společenský večer českého jachtingu s vyhlášením ankety Jachtař roku 2017 se bude konat 19. ledna 2018 v Praze 4 v Kulturním centru Novodvorská.
Večerem bude provázet moderátor Václav Žmolík.  K tanci bude hrát kapela Živý Juke Box a po půlnoci DJ Tsunami. Nebude chybět módní přehlídka, předtančení ani půlnoční překvapení. Zazpívá také Karolína Žmolíková za kytarového doprovodu jachtaře Lubomíra Brabce. Všichni jsou srdečně zváni!
Vstupenky na Společenský večer (300 Kč k sezení, 200 Kč k stání) si můžete objednat na sekretariátu ČSJ – sailing@sailing.cz. 

 

David Křížek (1972)

TJ Lokomotiva Plzeň

 

Za svoji kariéru získal 43 medailí z Mistrovství ČR v různých lodních třídách, z toho 27 mistrovských titulů. Zúčastnil se celé řady velkých mezinárodních závodů a stal se členem SECTOR No Limits, sdružení nejextrémnějších sportovců světa. Celkem čtyřikrát přeplul Atlantický oceán. V závodě osamělých mořeplavců přes oceán Transat 6,50 vybojoval bronzovou medaili. V posledních letech se věnuje moderním skifům a především katamaranům, kde po řadě úspěchů ve třídě Tornado vstoupil do světa foilujících lodí. Nyní jako první česká posádka bojuje společně s Milanem Harmáčkem a Zdeňkem Adamem v prestižní Extreme Sailing Series.

 

Výsledky v roce 2017:

 

  • 9. místo Extreme Sailing Series Flying Phantom (15 týmů) společně s Milanem Harmáčkem a Zdeňkem Adamem
  • 1. místo MČR One-Design First 35 (19 lodí) Chorvatsko společně s týmem RODOP
  • 1. místo MČR Catamaran Open (10 lodí) Lipno společně s Janem Svobodou